BIOGRAFI

Caroline CARRO Jönsson är en av Sveriges mest rutinerade sångerskor. Samtidigt som hon satsar solo körar hon regelbundet åt bland andra Orup, Lena PH och Linda Bengtzing. Nu är hon aktuell med singeln Slowly, Slowly som spelas flitigt på Sveriges Radio P4 samt Late Bloomer, båda skrivna och producerade av Marie och Paul Rein som tidigare har jobbat med Christina Aguillera och Jessica Simpson. Caroline medverkar också på samlingsskivan A better Man för stiftelsen LifeWatch tillsammans med Christer Sjögren, Janne Schaffer, Jessica Andersson mfl. där alla intäkter går till vetenskaplig forskning om cancer och autism.

Tillsammans med Vocalettes jobbar Caroline regelbundet med Rhapsody in rock och Robert Wells. Nyligen var de i Beijing, Kina där de medverkade i en TV-gala som visades för 300 miljoner TV-tittare. Robert Wells träffade Caroline i Kina redan år 2000. Då gjorde hon rollen som Agnetha i ABBA-showbandet "Arrival - a tribute to ABBA", som Caroline turnerade världen runt med 1998 till 2007. Tillsammans med Robert Wells har Caroline även gjort Wells och Laberos julshow "Christmas spectacular" och sommarturnén "Pirates of Rhapsody".
 
Under flera år ingick Caroline i Melodifestivalens huskör och backade upp artister som Andreas Johnson, Charlotte Perrelli och Magnus Uggla. 2005 var hon med i Eurovision Song Contest första gången då hon körade tillsammans med Sonja Aldén bakom Litauens bidrag Little by little i Kiev. Vid Eurovision Song Contest i Aten 2007 körade Caroline till Carola och de slutade på en femte plats med låten Evighet.

Julen 2008 gjorde Caroline sin första egna krogshow, Skånegille, på Sundspärlan i Helsingborg tillsammans med Hasse Andersson och Kvinnaböske band samt Marika Carlsson, 2006 års kvinnliga komiker. Caroline fick som vanligt strålande kritik och i Kvällsposten fick showen hela fyra getingar. I samband med julshowen släppte Caroline sina första julsinglar, Julaftons kväll, skriven av bland andra Guldklavenvinnaren Åsa Karlström och Julen - det är du, skriven av Bobby Ljunggren och Monica Forsberg.

Caroline började dansa redan då hon var tre och under åren har hon dansat allt från balett och stepp till rock n´roll och latin. I både disco och bugg har hon flera SM-segrar. Första huvudrollen gjorde hon som nioåring på konserthuset i Helsingborg i musikalen Annie. Caroline gick då på Fameskola och bland kurskamraterna fanns bland andra Jennie Velvet Pettersson. Senare utbildade Caroline sig vid Balettakademiens musikalartistlinje i Göteborg och under åren har hon varit med i flera musikaler, Pippi Långstrump, Klas Klättermus, Trollkarlen från OZ och Hur man lyckas i business.

Caroline har också medverkat i SVTs dramasatsningar Sjätte dagen, Graven och i filmen Stengrunden. Hon har arbetat med flertalet TV-shower som Sommarkrysset, Folktoppen, TV-huset, QX-galan och TV4 God morgon, samt ett antal krogshower såsom Wallmans salonger i Malmö och Norrtälje, Lena+Orup på Chinateatern i Stockholm och Rondo i Göteborg samt It´s Magic tillsammans med Stefan Odelberg på Slakthuset i Malmö och Sundspärlan i Helsingborg.

Caroline pratar flytande franska och har bott och studerat i både Versailles och Nice. Hon har pluggat franska, ekonomi och juridik vid Lunds universitet och är även certifierad aerobicinstruktör. Caroline är uppvuxen i Skåne men har rötterna i Härjedalen. Nu bor hon i Stockholm och har hela världen som sitt arbetsfält.